Meillä on ollut toiminnassamme ohjenuorana pyrkiä ratkaisuihin, joissa otetaan huomioon kohteena olevan yrityksen kaikki sidosryhmät sekä koko projektin järkevyys yhteiskunnan kannalta. Sidosryhmiin kuuluvat henkilöstö, asiakkaat, rahoittajat sekä omistajat ja kaikkien näiden tyytyväisyys on tähtäimessä, ei minkään yksittäisen tahon etu.

Mielestämme parhaiten olemme onnistuneet Kemira Oyj:n tapauksessa, jossa osaltamme olimme estämässä yhtiön liukumista ruotsalaisen pääomasijoittajan omistukseen. Myös Raisio Oyj:n entisen tärkkelysliiketoiminnan palauttaminen takaisin suomalaiseen omistukseen erittäin mielenkiintoisen prosessin jälkeen on ollut merkittävä suomalaisen alan osaamisen ja alkutuotannon säilymisen kannalta. Tärkkelysliiketoiminnan jakautuminen kahteen MBO-pohjaiseen kokonaisuuteen on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi kaikkien sidosryhmien ja myös kansantalouden kannalta.

MBO-ratkaisut, joitta olemme toteuttaneet useita kymmeniä, ovat ehkä paras tapa toteuttaa sukupolvenvaihdos siinä tapauksessa, että yrityksen jatkajaa ei löydy omistajan omasta lähipiiristä. MBO-järjestelyssä toteutuvat parhaiten yhtiön henkilöstön, rahoittajien ja asiakkaiden sekä tavarantoimittajien tarpeet eli sillä estetään liian suuret muutokset yhtiön toimintatavoissa. Mielenkiintoisia MBO-järjestelyjä on vuosien varrella ollut monia. Printal Oy Hangossa, Cimcorp Oy Ulvilassa ja Halikko Works Oy Halikossa, A. Jalander Oy Muurlassa ja Pumppulohja Oy Saukkolassa ovat niistä hyviä esimerkkejä.

Seuraamme toteutuksiamme vuosien ajan ja olemme aina käytettävissä, mikäli uusia järjestelyjä tarvitaan tai ongelmia matkan varrella esiintyy.