Heimari

Palvelut

Heimari Oy on vuonna 1985 perustettu konsultointiyritys, joka toiminnassaan on keskittynyt yritysten vaikeampien ongelmien hoitoon.

Tärkeimmät toimintasektorit ovat yrityskauppajärjestelyt, sukupolvenvaihdosten toteuttaminen, Management Buy Out (MBO) -järjestelyjen toteuttaminen, rahoitusongelmien ratkaiseminen sekä muut yritysten vaikeiden ongelmien hoitomallien laatimiset ja toteuttamiset.

Käänny luottamuksella puoleemme!

Yrityskaupat

Yritysjärjestelyt ja sukupolvenvaihdokset

Heimari Oy:llä on vuosikymmenien kokemus yritysten omistusjärjestelyistä. Suurin asiakaskuntamme koostuu PK-yrityksistä Suomessa – lisäksi olemme olleet mukana useissa kansainvälisissä projekteissa. Kauppojen toteuttaminen tapahtuu joko myyjän tai ostajan toimeksiannosta. Palkkiomme on yleensä provisiopohjainen ja suuruus määritellään tapauskohtaisesti toimeksiannon yhteydessä.

Suoritamme yritysten arvonmäärityksiä myös erillisistä toimeksiannoista.

Meillä on ollut toiminnassamme ohjenuorana pyrkiä ratkaisuihin, joissa otetaan huomioon kohteena olevan yrityksen kaikki sidosryhmät sekä koko projektin järkevyys yhteiskunnan kannalta. Sidosryhmiin kuuluvat henkilöstö, asiakkaat, rahoittajat sekä omistajat ja kaikkien näiden tyytyväisyys on tähtäimessä.

Mielestämme parhaiten olemme onnistuneet Kemira Oyj:n tapauksessa, jossa osaltamme olimme estämässä yhtiön liukumista ruotsalaisen pääomasijoittajan omistukseen. Myös Raisio Oyj:n entisen tärkkelysliiketoiminnan palauttaminen takaisin suomalaiseen omistukseen erittäin mielenkiintoisen prosessin jälkeen oli merkittävä suomalaisen alan osaamisen ja alkutuotannon säilymisen kannalta. Tärkkelysliiketoiminnan jakautuminen kahteen MBO-pohjaiseen kokonaisuuteen osoittautui oikeaksi ratkaisuksi kaikkien sidosryhmien ja myös kansantalouden kannalta.  10 vuoden jälkeen nämä tärkkelysyhtiö jatkoivat matkaansa Berner Oy:n omistukseen

Management Buy Out -ratkaisut

(MBO)

MBO- kauppojen järjestelijänä meillä on pitkäaikainen ja laaja kokemuspohja. Ison yrityksen päätoimintalinjaan kuulumattomia osa-alueita realisoitaessa ja usein myös muissa yrityskaupoissa tämä järjestely on monesti parhaiten sopiva malli. MBO-kaupoissa osallistumme rahoitusjärjestelyihin, osakassopimuksen laadintaan ja tarvittaessa myös jälkiseurantaan hallitustyöskentelyn muodossa.

Rahoitusjärjestelyt

Jokaisen yrityskaupan olennaisena osana on rahoitusjärjestelyjen toteuttaminen. Tarjoamme asiakasyrityksillemme käytettäväksi erinomaiset suhteemme rahoittajiin, venture capital-yhtiöihin sekä yksityisiin sijoittajiin. Myös yrityksensä kauttamme jo myyneet sadat henkilöt muodostavat potentiaalisen rahoittajakunnan uusia yritysjärjestelyjä tehtäessä.

Liikkeenjohdon konsultointi

Heimari Oy on erikoistunut vaikeiden hallitustason konsultointitoimeksiantojen toteuttamiseen kaikilla liiketoiminnan osa-alueilla. Toteutamme myös liiketoimintasuunnitelmien laadintaa, konsernien rakennejärjestelyjä ja osallistumme hallitustyöskentelyyn kotimaassa ja ulkomailla. Suhteemme yksityisiin ja julkisiin rahoituslähteisiin, EU-järjestöihin ja muihin kansainvälisiin liike-elämän instituutioihin ovat asiakkaidemme käytössä